Prigodno obilježena 99. obljetnica smrti Dore Pejačević

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu prve hrvatske skladateljice, Osnovna glazbena škola Kontesa Dora danas je organizirala obilježavanje 99. obljetnice smrti Dore Pejačević.

Na Dorin grob vijence su položili gradonačelnik Krešimir Kašuba te predstavnici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Zavičajnog muzeja, Društva za hrvatsku povjesnicu Našice i Osnovne škole Dore Pejačević. Značaj Dore Pejačević za naš grad te hrvatsku i europsku kulturu, u prigodnim govorima su istaknuli gradonačelnik Krešimir Kašuba i ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Darija Vlajnić.

– Čast nam je obilježiti 99. obljetnicu smrti naše Dore Pejačević koja je temelj naše kulturne priče u Gradu Našicama, a ujedno se i zahvaliti ravnateljici, profesorima i učenicima Osnovne glazbene škole na promidžbi Grada Našica i svemu što čine za naš grad – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Ravnateljica OGŠ Darija Vlajnić zahvalila je svima koji su se pridružili današnjem obilježavanju, te naglasila kako s učenicima sviraju Dorine skladbe i slušaju njena djela, te najavila kako će se sljedeće godine svečano i dostojanstveno obilježiti 100. obljetnica skladateljičine smrti. Prigodan tekst posvećen Dori pročitao je učenik 3. razreda OGŠ Fran Trošelj.

Fotografije: Nina Pavlus (Radio Našice)