Josip Živčić, učitelj tambura

Josip Živčić rođen je u Osijeku 1998. godine. Prvu glazbenu naobrazbu dobiva u Tamburaškoj školi Batorek kod profesora Franje Slavka Batoreka u kojoj vrlo brzo postaje neizostavanim članom repezentativnog orkestra.

U sklopu međunarodnog festivala Eurochestries asocijacije kao član orkestra nastupa u Portugalu, Kini, Bugarskoj, Brazilu, Ukrajini, Francuskoj, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Austriji i svim susjednim zemljama Republike Hrvatske. Osim što svira u orkestru, dugi je niz godina svirao i u reprezentativnom ansamblu HKUD-a Željezničar Osijek, a članom je i orkestra Golden Strings Orchestra s kojim osvaja brojne nagrade. Kao veliki glazbeni uspjeh treba istaknuti i to da je u sklopu Šokačke rapsodije (100 tamburaša) izabran za solista. Za vrijeme školovanja s tamburaškim kvartetom na međunarodnom natjecanju u Požegi 2022. godine osvaja zlatnu medalju s najvišim brojem bodova (99,33).

U srpnju 2022. godine diplomira s odličnim uspjehom na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, smjer Tamburaško umijeće, te stiče titulu magistra muzike.