Kristina Brkić, mag. mus.

Kristina Brkić rođena je 1975. godine u Osijeku u kojemu završava srednju Ekonomsku i upravnu školu i srednju Glazbenu školu Franje Kuhača te stječe zvanje ekonomski tehničar i glazbenik glasovirač. Upisuje Pedagoški fakultet u Osijeku, smjer Glazbena kultura, i završava ga 1999. godine stekavši zvanje profesora glazbene kulture, odnosno magistre glazbene pedagogije (mag. mus). U travnju 1999. godine zapošljava se u glazbenoj školi pri Osnovnoj školi Dore Pejačević,  Našice kao nastavnica solfeggia i klavira, a nakon osamostaljenja glazbene škole 2008. g. nastavlja raditi kao nastavnica solfeggia u Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora, Našice.

Od samih početaka zaposlenja u glazbenoj školi surađuje s tamburaškim orkestrima glazbene škole i tamburaškog društva „Dora Pejačević”, Našice kao izvođač solist.

Nastupa na mnogobrojnim koncertima diljem Domovine i u inozemstvu (Mađarska, Austrija, Njemačka, Slovačka, Norveška) s mnogobrojnim poznatim umjetnicima kao što su: Lidija Horvat Dunjko, Josipa Lisac, Blanka Došen, Danijela Pintarić, Gibonni, Goran Karan, Jelena Radan, Vanna, Toni Cetinski, Neno Belan. Kristina Brkić nastupa i na mnogobrojnim koncertima humanitarnog karaktera nesebično darujući svoj pjevački talent za pomoć potrebitima, kao i na mnogim koncertima i događanjima u gradu Našicama (za Dan Grada Našica, na izložbama fotografija amatera fotografa…). S učenicima glazbene škole dvaput organizira odlazak i darivanje štićenika Doma za djecu Klasje u Osijeku.

Značajniji nastupi, priznanja, nagrade i dužnosti:

-Sudjelovanje s tamburaškim orkestrom glazbene škole na Europskom festivalu glazbene mladeži u Norveškoj, svibanj 2000. g.

-Diplome Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku za sudjelovanje na Festivalima hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku (2002. i 2005. godine) kao i za sudjelovanje na Međunarodnim festivalima hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku (2009., 2010., 2011. i 2012. godine).

-Nagrada “Kontesa Dora” za najbolju vokalnu izvedbu na XXXV. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, svibanj 2012. godine.

-Svjedodžba za sudjelovanje u stručnom i stvaralačkom radu s darovitim učenicima u Školi stvaralaštva -Novigradsko proljeće 2013. godine u Novigradu (Agencija za odgoj i obrazovanje).

-51. Euro Musiktage u Böselu (Njemačka) s tamburaškim orkestrom Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, 3. mjesto, 2013. godine.

-Predsjednica Školskog odbora (školskih godina od 2010./2011.- 2014./2015.).

-Snimanje emisije „Majstori svirači” na HRT-i u Zagrebu, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, 2014. godine s tamburaškim orkestrom Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Našice.

-Član i predsjednica ocjenjivačkog suda školskog instrumentalnog natjecanja „Moje notice i tri točkice” (od 2017. do 2021. godine).

-Zahvalnica za dugogodišnju podršku radu i djelovanju Škole (Osnovna glazbena škola Kontesa Dora, 2021.).