Darija Vlajnić, mag. mus., učitelj savjetnik

Darija Vlajnić rođena je u Osijeku gdje je završila osnovnu glazbenu naobrazbu, a nakon toga srednju glazbenu školu u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku, smjer klavir. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji Zagreb – područni odjel Osijek u klasi prof. Damira Sekošana. Radila je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku u nastavi klavira i korepeticije, te kao vanjski suradnik u Glazbenoj školi Požega u Požegi i na  Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

U Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora u Našicama zaposlena je od njenog osamostaljenja 2008. godine. Kao pedagog dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Redovito se stručno usavršavala i napredovala u struci. Odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje 2009. i 2014. promovirana je u zvanje učitelj mentor, a 2019. u zvanje učitelj savjetnik. Dobitnica je više Oskara znanja koje dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje za izvrsne rezultate u radu s učenicima. Brojni njezini učenici nastavili su svoj glazbeni put i danas su vrlo angažirani mladi pedagozi diljem zemlje. Dugi niz godina pročelnica je klavirskog odjela u Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora i kontinuirano radi na ohrabrivanju mladih glazbenika i njihovih profesora, te organizira i sudjeluje na mnogobrojnim koncertima, projektima i školskim natjecanjima.

Od 2006. godine aktivni je volonter u Društvu ”Naša djeca” Našice u kojem od 2008. godine obnaša dužnost predsjednice. 2013. godine imenovana je predsjednicom koordinacijskog odbora projekta ”Dječje gradsko vijeće”, dugogodišnja je članica Skupštine Saveza DND-a Hrvatske i članica je koordinacijskog odbora akcije ”Za osmijeh djeteta u bolnici” u OŽB Našice.

Za ravnateljicu glazbene škole Kontesa Dora izabrana je 17. siječnja 2022, a dužnost ravnateljice preuzela je 2. ožujka 2022. od dotadašnje ravnateljice Marine Kopri.