Ivan Jurišić, mag. mus.

Ivan Jurišić, rođen 1. studenog 1991. godine u Uznachu, Švicarska. Osnovnu glazbenu školu završio je u Glazbenoj školi Slatina u klasi prof. Miloša Grubića, dok je srednju glazbenu završio u Križevcima, na odjelu tambure Glazbene škole Alberta Štrige u klasi prof. Igora Kudeljnjaka. Daljnju glazbenu naobrazbu stječe na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku na odjelu glazbene pedagogije. Završni i diplomski radovi temelje se na transkripcijama notnog teksta, kako za tamburaške, tako i za ostale instrumente, što proizlazi iz želje i potrebe za proširivanjem umjetničke literature za tamburu. Od 2020. godine radi kao učitelj tambure u Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora u Našicama i u Umjetničkoj školi Beli Manastir.

 Za vrijeme školovanja ostvario je brojne nagrade među kojima ističe prvu nagradu cum laude s tamburaškim orkestrom na festivalu mladih u Neerpeltu u Belgiji. Sudjeluje s učenicima i na natjecanjima Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP) među kojima ističe 1. nagradu i 1. mjesto u disciplini komorni sastavi na 48. hrvatskom državnom natjecanju u Opatiji u školskoj godini 2009./2010., te Oskar znanja.

Najponosniji je ipak na svoju ulogu mentora u osvojenoj  3. nagradi na 55. hrvatskom državnom natjecanju u Jastrebarskom u kategoriji solo tambure.