Koncert glazbenih škola u HNK Osijekbožićni koncerti za roditelje

U organizaciji Osječko-baranjske županije i Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ danas (18. prosinca 2022. godine) u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održan je koncert pod nazivom „Božić s glazbenim školama“, odnosno drugi zajednički koncert svih glazbenih škola Osječko-baranjske županije.

Na koncertu su nastupili mladi umjetnici iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi „August Harambašić“ iz Donjeg Miholjca, Glazbene škole pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića iz Valpova, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica, Umjetničke škole Beli Manastir, Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova, Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka i Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.

Našu školu predstavili su Fran Zavada na klaviru u klasi prof.Sanje Vazdar i Harmonikaški komorni sastav: Marko Flanjak, Gabriel Budoš, Bruno Blažević, Kristijan Kotriš, Kristijan Perković, David Amidžić I Dario Domiter u klasi prof. Novice Todića.

Zajednički koncert je bio i prigoda za odavanje priznanja i nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika, njih 63, s područja Osječko-baranjske županije u školskoj godini 2021./2022.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul čestitali su svim izvođačima i nagrađenim glazbenicima na uspješnom nastupu, postignućima u protekloj godini te

sretan i blagoslovljen Božić.