Održan svečani koncert povodom otvorenja obnovljenog prostora škole

Učenici i učitelji Osnovne glazbene škole Kontesa Dora u utorak, 19. prosinca 2023. održali su svečani koncert povodom otvorenja obnovljenog prostora škole koji se nalazi u Dvorcu Marka Pejačevića poznatijeg kao Mali dvorac. Obnova dvorca dio je projekta obnove kulturne i prirodne baštine s Velikim dvorcem, Gregerovom vilom, trgovima, alejom Lipa i Perivojem obitelji Pejačević.

Događanje je započelo obilaskom obnovljenih prostorija škole, a koncert je otvorila Darija Vlajnić, ravnateljica OGŠ Kontesa Dora.

„Ovim svečanim koncertom obilježavamo povratak u naš obnovljeni prostor, odnosno Mali dvorac i nadam se da će učenici, djelatnici škole, roditelji i posjetitelji uživati. Želim izraziti zahvalnost Gradu Našicama na dugogodišnjoj podršci i ustupanju ovog prostora. Iako još postoje neki manji nedostaci, radimo na njihovom brzom rješavanju. Također se zahvaljujem i Osječko – baranjskoj županiji koja je osnivač naše škole, na uloženim  sredstvima kako bismo kupili novi namještaj. Sve je to doprinijelo ljepšem, ugodnijem i kvalitetnijem radnom okruženju.” – izjavila je ravnateljica Vlajnić poželjevši svima sretne blagdane te uspješnu i zdravu Novu godinu.

Također, sve okupljene je pozdravio i gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši Osnovnu glazbenu školu Kontesu Doru kao velikog promotora Grada Našica. „Velika mi je čast danas pozdraviti u ime Grada sve prisutne na otvorenju novih prostora Osnovne glazbene škole Kontesa Dora koji su vezani za najpoznatiju Našičanku, našu Doru Pejačević. Treba napomenuti kako je Glazbena škola otvorena 1985. godine, to jest na 100. Dorin rođendan, a ove godine obilježavamo 100 godine od njene smrti uz mnogobrojna događanja. Izuzetno mi je drago vidjeti ovoliki broj djece što je veliko postignuće te se ovim putem zahvaljujem svim ravnateljicama ove škole koje su školu vodile kroz ovih 38 godina, ali i svim profesoricama i profesorima. Večeras u novim prostorima nastavljamo njegovati glazbeni i kulturni duh Našica.” – rekao je gradonačelnik također zaželjevši blagoslovljen Božić te puno zdravlja i sreće u 2024. godini.

Koncert se nastavio izvedbom Lijepe naše Dječjeg pjevačkog zbora i Tamburaškog orkestra pod vodstvom učitelja Barbare Bumba i dirigenta Deana Koprija. Prikazan je kratki film koji je mnogobrojnu publiku upoznao s obnovom dvorca. Potom je uslijedio nastup malog zbora učenika 1. razreda pod vodstvom učiteljice Kristine Brkić i Barbare Bumba. U programu sudjelovao je i učenik 6. razreda Mihael Suk na braču uz klavirsku pratnju korepetitora Mislava Čatića. Komorni tamburaški sastav –Ivor Papučić, Ante Stošić, Noa Moslavac, Mihael Suk, Josip Komloši i učitelj Dean Kopri na klaviru izveli su obradu poznate skladbe Super Mario suita.

U drugom dijelu koncerta predstavili su se učitelji OGŠ Kontesa Dora: Nikolina Medvedović na gitari, tamburaški kvartet u sastavu učitelja Josipa Živčića (bisernica), Ivana Jurišića (brač), Deana Koprija (E brač), Luke Pavlekovića (čelo). Učitelji Luka Vlajnić na trubi i Ivan Husnjak na klaviru izveli su skladbu Gabrieala Parèsa “Fantaisie Caprice” dok je Ana Šostar, bivša učenica naše glazbene škole, klavirskim nastupom zatvorila ovu glazbenu večer. 

Galeriju fotografija možete pronaći i na ovoj poveznici  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.874406314687468&type=3