Dan sigurnijeg interneta u OGŠ Kontesa Dora

Dan sigurnijeg interneta promiče sigurnije i odgovornije korištenje online tehnologije od strane djece i mladih širom svijeta. Obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače.

Tim povodom  u srijedu, 14. veljače udruga Društvo “Naša djeca” Našice u suradnji s Osnovnom glazbenom školom Kontesa Dora obilježili smo taj dan. 

Sve prisutne pozdravila je ravnateljica škole Darija Vlajnić i zahvalila se prof. Rajić na dolasku.

Profesorice Adrijana Rajić i Mirjana Rajić su održale radionicu s učenicima glazbene škole. Korišten je kurikulum Budi Internet genijalac udruge Suradnici u učenju.

Cilj radionice je bio potaknuti učenike na promišljanje kako drugi mogu protumačiti naše poruke, slike i druge sadržaje koje objavljujeju na internetu. U ovoj aktivnosti učenici su na radionici koristili emotikone kako bi naučili da je istu poruku moguće interpretirati na više načina. Upoznati su da svaki put kada šaljemo poruku, ostavljamo komentar ili dijelimo sliku u virtualnom svijetu, stvaraju medijski sadržaj kojim prezentiraju sebe te će pažljivije pristupati komunikaciji u virtualnom okruženju.

Zahvaljujemo se profesoricama na dolasku i učenicima na strpljivom i kreativnom radu.