Mario Huj, mag. mus.

Mario Huj rođen je 28. ožujka 1993. u Našicama. Prvi glazbeni nastup ostvario je 1998. godine, osvojivši prvo mjesto na natjecanju u amaterskom pjevanju, što mu je bila početna točka i motivacija za daljnje razvijanje u glazbi. Završio je osnovnu glazbenu školu u Donjem Miholjcu (2007.) i srednju glazbenu školu, smjer gitara, u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek (2011.).

Magistar je glazbene pedagogije od 2021. godine kada je diplomirao na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Kroz višegodišnje iskustvo rada u prosvjeti na mjestu učitelja gitare, a i u godinama glazbenog obrazovanja, postaje nositelj raznih nagrada sa regionalnih, državnih (HDGPP) i međunarodnih natjecanja, u ulozi izvođača i mentora. Uz to, aktivno sudjeluje (kao solist i dio ansambla) u raznim lokalnim, državnim i međunarodnim glazbenim projektima, orkestrima, zborovima i kulturno-umjetničkim društvima.

U domeni popularne glazbe, uspješno je sudjelovao u emisijama HRT-a „Do posljednjeg zbora“ i „The Voice“, te je 2019. godine pobijedio na gitarističkom natjecanju „Cro Guitar Stars“. Uz vokalne i instrumentalne solističke koncerte, sudjelovao je u izvedbama, koncertima i stvaranju zvučnih zapisa raznih glazbenih i vokalnih skupina, te se uz to aktivno bavi skladanjem, stvaranjem novih glazbenih brojeva, pisanjem tekstova i priređivanjem aranžmana za solo instrumente i različite glazbene sastave.  U osvrtu na glazbeni doprinos zajednici, iza sebe ima izvedeno na stotine javnih nastupa u ulozi učitelja i izvođača, koji upotpunjuju opis svakodnevnog i aktivnog sudjelovanja u svijetu glazbe.