Glazbena igraonica

Romana Borš-Mačak – mentorica i učiteljica početinčkog solfeggia (dječja igraonica)

POČETNIČKI SOLFEGGIO ILI GLAZBENA IGRAONICA

započela je s radom u rujnu mjesecu 2008. godine. Dvije skupine formirane su od polaznika različitih uzrasta – od 6 do 8 godina starosti. Ukupno se prijavi oko tridesetak učenika. Svaka skupina ima jedan sata tjedno, srijedom. Mjesečna naknada  iznosi 80 kuna.
Program rada početničkog solfeggia temelji se na razvoju glazbenih sposobnosti, odgoju estetike i razvoju motorike učenika. Osim postave tona, dakle osnove vokalne tehnike, učenici sviraju melodijska i ritamska glazbala Orff instrumentarija. Osnove solfeggia prate sviranje pa su učenici upoznati s tonovima u rasponu C-dur ljestvice i vrijednostima nota. Odgoj kompetentnog slušatelja nije zanemaren., s toga učenici upoznaju (auditivno i vizualno) različita glazbala i ansamble. Igre uz pjesmu i plesovi su također sastavni dio edukacije. Polaznici će naučene sadržaje pokazati na javnim nastupima.
Polaznici početničkog solfeggia  koji na kraju školske godine završavaju 2. razred osnovne škole pristupit će upisima u prvi razred glazbene škole. Svi ostali koji su još premaleni za upis nastavit će svoje glazbeno obrazovanje u starijoj skupini početničkog solfeggia.
Polaznicima se uručuju UVJERENJA  koja potvrđuju da je polaznik uspješno polazio/la
početnički solfeggio.

Glazbena igraonica 2018. godine

27.06.2012. početnički solfeggio u Osijeku

15.06.2012. završna svečanost početničkog solfeggia