Završni koncert učenika glazbene škole iz Našica

Kao i prošlih godina Završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora privukao je brojne posjetitelje – roditelje, rodbinu, prijatelje glazbene škole, pedagoge i ravnatelje odgojnih ustanova …

Sve je započelo vrevom po učionicama u kojima su se svi u isto vrijeme usviravali, upjevavali, surađivali s korepetitorom i nastavnikom …       

Izvele su se 23 točke. Kako je dogovoreno, svaki je nastavnik mogao u program uvrstiti dvije ili najviše tri točke. Može se reći kako su to bili odabrani, trenutno najpripremljeniji učenici na kraju školske godine. Nastupili su solisti na klaviru, gitari, harmonici, a soliste na violini, klarinetu, flauti, rogu, bisernici i braču pratili su korepetitori. Tijekom koncerta, iza pojedinih izvedbi, ravnateljica škole Marina Kopri pročitala je uspjehe koje su učenici postigli na natjecanjima. Najbrojniji su uspjesi odjela klavira i odjela tambure i mentori, profesori Darija Vlajnić, Sanja Vazdar, Dean Kopri, Miroslav Majić. Našička je glazbena škola sudjelovala na smotrama, na Danima škola, Glazbenom tjednu … u Belom Manastiru, Valpovu, Belišću, Slavonskom Brodu, Županji, Osijeku, Virovitici i Slatini.  Osvajali su nagrade na regionalnim i  državnim (Zagreb, Novi Marof) i na međunarodnim natjecanjima (Beograd). Najbrojnija odličja, prve nagrade, jedna i sa maksimalnih 100 bodova, osvojila je klaviristica učenica 1. razreda Nuo Cheng s mentoricom Darijom Vlajnić.

 

Tamburaškom orkestru škole i dirigentici Marini Kopri ovaj je nastup bio generalna proba za predstojeće natjecanje na 41. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku (MFUTG). U subotu, 2. lipnja 2018., održati će se tamburaško veće u Domu kulture Našice gdje će se natjecati 5 vrsnih  tamburaških orkestara.  Do sada je našički orkestar osvojio 2 srebrna i 22 zlatna odličja “Tambura Paje Kolarića”.

 

Na samom kraju Završnog koncerta zajednički nastup tamburaškog orkestra i dječjeg pjevačkog zbora pojačani s električnim gitarama, klavirom i violinom oduševio je publiku. Mogli su ćuti osvježavajuće taktove hitova Stand by me, The show must go on uz dirigiranje profesora Luke Pavlekovića.

Pred učenicima predstoji još niz planiranih koncerata i gostovanja (Rabac orchestra festival) kao i završni godišnji ispiti.

FOTO: Dragoljub Siljanoski

pogledajte više fotografija u GALERIJI!