Prva nagrada za TAMBURAŠKI KOMORNI SASTAV

54-reg-tamb-komornibjelovar-2016-3Iz Bjelovara, sa 54. regionalnog hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe u disciplini KOMORNI SASTAVI, dva sastava Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica vratila su se kući s PRVIM  NAGRADAMA i time izborila odlazak na državno natjecanje.

            U disciplini KOMORNI SASTAV od 6 do 9 članova sastav se natjecao u I. kategoriji u petak, 4. studenog 2016. u popodnevnim satima. Devet tamburaša pod vodstvom mentora profesora Deana Koprija osvojilo je I. nagradu s 97,00 bodova.

Tamburaški komorni sastav čine učenici: Božidar Černava – bisernica, Luka Tomljanović – bisernica, Marina Marenjak – bisernica, Dino Drgalić – brač, Mihaela Suk – brač, Luka Mihalj – brač, Ivan Vrekalović – čelo, Petar Guljaš – berde i Matija Mitrić – bugarija.

Program:

D.Pejačević (obrada D.Kopri): Trio za violinu, violončelo i glasovir – I.stavak

Dean Kopri: Legenda Ružice grada

Državno natjecanje će se održati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu od 7. – 10. prosinca 2016.

Želimo im uspješan nastup i zadovoljstvo muziciranja bez opterećenja o bodovima koje im ocjenjivački sud može dodijeliti, jer je i samo sudjelovanje na krovnom hrvatskom državnom natjecanju zaista veliki uspjeh učenika, mentora, roditelja i škole. Podsjećamo kako je i na prošlom 53. državnom natjecanju mentor Dean Kopri s nekim drugim “klincima” bio prvonagrađeni u svojoj kategoriji te im je dodijeljena čast svirati na Završnom koncert najboljih kao jedini predstavnici iz Slavonije. Ujedno su bili i dobitnici Oskara znanja za 2015./2016. školsku godinu. Natjecanje organizira MZOS, AZOO i HDGPP.

54-reg-tamb-komornibjelovar-2016 54-reg-tamb-komornibjelovar-2016-2 54-reg-tamb-komornibjelovar-2016-4 54-reg-tamb-komornibjelovar-2016-5