Održana i treća radionica: TIMSKI RAD I VJEŠTINA IMPROVIZIRANJA

U mjesecu veljači, u glazbenoj školi održane su tri  RADIONICE POTICANJA KREATIVNOSTI I TIMSKOG RADA, kreativni treninzi za djelatnike, učitelje i učiteljice Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica. Edukaciju, svoje autorsko djelo, osmislila je i vodila Ivana Marijančić iz Zagreba (Kreativan Team Building; mail: kreativanteambuilding@gmail.com). Cilj radionica je prvenstveno osobni razvoj kroz vježbe kreativnih zadataka, a dramske igre i vježbe namijenjene su da budu kreativni alati u životu ili radu.

 

TIMSKI RAD I VJEŠTINA IMPROVIZIRANJA

Što je improvizacija? Improvizacija = lat. improvisus = nepredviđen, nenadan, neslućen.

Autorica Ivana Marijančić piše:

 

Improvizacija je fokusirana na ono što čini rad timskim. Kroz improvizaciju grupa uči kako sagraditi tim.

Što čini uspješnu improvizaciju, te kada situacija ide u pozitivnom smjeru naprijed, a kada je blokirana i što je potrebno za uspješnu suradnju, polaznici će proći kroz dinamične zabavne vježbe. Osvijestit će kada tim napreduje i isprobat će osnovne vještine za dobro improviziranje: zapažanje, slušanje, prihvaćanje i kreativna nadgradnja.

Dinamične team building vježbe i improvizacijske igre i vježbe prakticiraju se s odraslima diljem svijeta kao dio osobnog razvoja,  a mnoge škole Impro satove imaju integrirane kao izbornu aktivnost za učenice(učenike.

Učiteljicama i učiteljima glazbene škole  su se pridružile i odgajateljice, popularne tete iz Dječjeg vrtića Zvončić-Grad Našice.

 

Pogledajte vesele fotografije s posljednje, treće radionice održane 26. veljače 2020.