Obavijest o mogućnosti oslobođenja od plaćanja participacije roditelja učenika pogođenih epidemijom korona virusa

Poštovani roditelji, dragi učenici!

 
Osnovna glazbena škola Kontesa Dora od prvog dana donošenja Odluke o održavanju nastave na daljinu svojim učenicima omogućava praćenje nastavnog plana i programa preko sustava Office365.skole.hr (društvena mreža Yammer), te aplikacija poput Vibera ili Skype-a. 
 
Iako takav način rada predstavlja velik izazov, naši se učitelji trude na zanimljiv i inovativan način prezentirati svaku nastavnu cjelinu, te se rješavajući tehničke i logističke probleme nose s jednom potpuno drugačijom situacijom u sustavu školstva.
 
S druge strane, korona virus izazvao je i lavinu ekonomskih i socijalnih problema koji nisu niti brzo niti lako rješivi.  
 
Osnovna glazbena škola uvijek je nastojala izaći u susret učenicima slabijeg imovnog stanja te Vas stoga, u svjetlu pandemije korona virusom, obavještavamo o sljedećem.
 

 

Pravilnik o participaciji Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, između ostalog, predviđa mogućnost oslobođenja roditelja od plaćanja participacije i za vrijeme trajanja nastavne godine ukoliko dođe do znatne promjene socijalnog statusa učenika. U skladu s navedenim, u slučaju da su roditelji učenika dobili otkaz, zatvorili obrt ili tvrtku koja im je jedini izvor prihoda ili na neki drugi način dospjeli u iznimno teško imovinsko stanje imaju mogućnost postaviti zahtjev za oslobođenje od plaćanja participacije počevši od travnja 2020. 
 
Zamolbu koju možete preuzeti  OVDJE :     (Zamolba za oslobođenje od participacije – od travnja 2020.)      molim Vas ispunite, potpišite i zajedno s dokumentacijom kojom dokazujete teške imovinske prilike (otkaz ugovora o radu, dokument koji dokazuje prestanak rada tvrtke ili obrta i sl.) pošaljite poštom (nije potrebno preporučeno) na adresu: 
 
Osnovna glazbena škola Kontesa Dora
ul. Dore Pejačević 2, Našice 31500
 
ili 
 
pošaljite skenirane dokumente na e-mail adresu: kontesadora@gmail.com
 
Ne morate slati poštom originale dokumenata, već kopije istih. 
U slučaju pitanja, pošaljite upit na gore navedenu e-mail adresu. 
 
Zahtjeve možete poslati do kraja travnja 2020. kako bi Školski odbor što prije mogao donijeti odluku, no u slučaju da za Vas nepovoljne okolnosti nastanu nakon toga, nije zapreka poslati zahtjev i u svibnju
 
Vjerujući da ćemo se uskoro vratiti uobičajenom načinu rada, srdačno Vas pozdravljam. 
 
Ravnateljica Marina Kopri, prof.