NAŠIČKI TAMBURAŠI PONOVNO POBIJEDILI!

Jedini iz Slavonije na Završnom koncertu najboljih

NAŠICE10Tamburaški komorni sastav učenika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica pobijedio je na 53. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u disciplini KOMORNI SASTAVI od 6 do 9 članova, u I. kategoriji, s osvojenih 99,10 bodova. Ovo državno natjecanje organiziralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

Nakon prve nagrade na regionalnom u Bjelovaru, devet malih tamburaša izborilo je pravo natjecanja na ovom državnom natjecanju koja su organizirana u dvoranama Muzičke akademije Zagreb kao i Završni koncert prvonagrađenih.

„Propozicije natjecanja nalažu sudjelovanje na Završnom koncertu najboljih ako imate najviše bodova u svojoj kategoriji“, rekao nam je mentor našičkih učenika Dean Kopri, mag.ped., i dodao kako učenicima nije bilo žao što su se morali vratiti po drugi put u Zagreb. U četvrtak, 3. prosinca, imali su natjecanje, a Završni koncert u subotu, 5. prosinca. Tako su  autobusom prešli preko 800 kilometara za ovog 53. natjecanja učenika i studenata glazbe vozeći se od Našica put Bjelovara i Zagreba. Mentor učenika organizirao im je zanimljivosti pa su posjetili Muzej iluzija, Arena centar, pogledali su 3D film, klizali se u Ledenom parku… U Programu Završnog koncerta moglo se vidjeti kako su, uz četiri škole iz Zagreba, jednu iz Splita i nas iz Našica, jedini predstavljali Slavoniju.

Članovi sastava su: Božidar Černava, Katarina Vrekalović, Luka Tomljanović, Benjamin Čejka, Dino Drgalić, Nina Vukmirović, Filip Kasapović, Luka Kolarić i Petar Guljaš.

Isti uspjeh ostvarili su našički učenici na prošlogodišnjem državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji.

Godina velikih obljetnica, 130 godina od rođenja Dore Pejačević (čije ime i djela promovira škola)  i 30 godina glazbene škole u Našicama, ovim uspjehom završava u najljepšem svjetlu.

 

NAŠICE1 NAŠICE2 NAŠICE3 NAŠICE4 NAŠICE5 NAŠICE6 NAŠICE7 NAŠICE8 NAŠICE9 NAŠICE10