NAŠICE – 58.hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe – KOMORNI SASTAVI – ŽUPANIJSKO

Županijsko natjecanje komornih sastava održati će se na 4 odredišta kako bi se smanjila frekventnost na jednom mjestu, i to u gradu Rijeci, Dubrovniku i Jastrebarskom, a naša škola je domaćin natjecanja 11. studenog 2020. (srijeda) s početkom u 10 sati. Ponosni smo na mogućnost održavanja natjecanja u našem gradu, a koje je uvjetovano epidemiološkim stanjem Covid-19.

Komorni sastavi glazbenih škole dolaze iz  gradova: Požega, Osijek, Virovitica i Našice.

Do sada su se natjecanja završila u gradovima Rijeci, Dubrovniku, sutra, 11.11. u Našicama i posljednje u Jastrebarskom. Županijsko natjecanje u našoj školi ugostiti će glazbene škole naše regije –

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek, Glazbena škola Požega, GŠ Jan Vlašimsky, Virovitica.

Iznimno smo počašćeni mogućnošću što smo organizatori, ali ne po i prvi puta.

Organizacijski odbor za provedbu natjecanja u Našicama čine:

  1. Kristina Brkić
  2. Novica Todić
  3. Marina Kopri – predsjednica

Ocjenjivački sud:

  1. Branko Mihanović – predsjednik
  2. Xhevdet Sahatxhija
  3. Olivera Mirković

Natjecanje započinje s domaćinom, OGŠ Kontesa Dora. Vrijedni učenici ostvarili su plan te su prijavljena dva sastava u I.kategoriji s programom trajanja do  maksimalnih 10 minuta.

  1. Tamburaški komorni sastav od 9 članova s mentorom Deanom Koprijem:

Ema Korbar – klavir, Toni Tomljanović – bisernica, Lea Resler – bisernica, Lana Prišć – bisernica,

Anamarija Markovčić – brač, Marta Blagojević – brač, Toma Blagojević – čelo, Karlo Makaj – bugarija i Luka Baričević – berde.

 

  1. Drugi sastav čini trio s mentoricom Sanjom Vazdar: Lana Prišć – bisernica, Filip Jurić – brač i Lejla Ćatić – klavir. 

 

Za ovo 58. županijsko natjecanje ukupno je prijavljeno organizatoru Hrvatskom društvu glazbenih i plesnih pedagoga 59 sastava, što čini 13 sati čiste glazbe, a po propozicijama natječu se u disciplini: glasovirska dua, glasovir za 6 i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti, komorni sastavi od 6 do 9 članova.

Za ostvarenje natjecanja uživo dobilo se odobrenje PODRUČNOG UREDA CIVILNE ZAŠTITE OSIJEK uz obvezu pridržavanja svih epidemioloških mjera i preporuka te je HDGPP i domaćin OGŠ Kontesa Dora pripremio koncertnu dvoranu veličine 100m2 koja je primjerena i zadovoljava visoki standard i potrebne uvjete (više odvojenih ulaza i izlaza), zasebne učionice za usviravanje, škole koje se natječu prilažu pismenu izjavu mentora-škole o zdravstvenom stanju članova sastava, mjeri se temperatura i vrši dezinfekcija, organizator potvrđuje kako je maksimalan broj osoba u dvorani ukupno 14 osoba, koriste se medicinske maske kod kretanja ali se svira bez maske, natjecanje se odvija bez prisustva publike, a nakon što komorni sastav završi nastup odmah napušta mjesto natjecanja.

 

Organizatori županijskog i državnog natjecanja:

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, MZO i AZOO

 

U Našicama, 9. studenoga 2020.