Najavljujemo koncert Papandopulo kvarteta

Najavljujemo koncert Papandopulo kvarteta, ansambla koji u zadnjih desetak godina redovito oduševljava na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Kvartet saksofona nastupa u srijedu, 3. travnja 2019., s početkom od 18.30 sati u koncertnoj dvorani glazbene škole.

Pogledajte linkove s njihovih posljednjih nastupa:

Gioachino Rossini (arr.G.Di Bacco): Rossini per quattro – Papandopulo kvartet

https://www.youtube.com/watch?v=3hSUMX72NFw

IZ MEDIJA:

“Zaključno valja istaći kako Kvartet saksofona Papandopulo treba preporučivati za daljnje nastupe jer su doista odlični mladi, spontani i tehnički bravurozni glazbenici.” (Zdenka Weber, Kolo, 6/2013)

“…njihova vještina, visoka razina muziciranja kao i neposrednost u odnosu s publikom pokazala je i da se radi o jednom od najznačajnijih, i s punim pravom najeksponiranijih domaćih komornih sastava čija do tančine razrađena zvučna slika ni u Franjevačkom samostanu (mjestu susreta svih BaRoMusovih koncerata) nikoga nije ostavila ravnodušnim.” (N. Orlović Radić, glasistre.hr, 10. srpnja 2015.) 

Godine 2013. objavili su prvi album Papandopulo u izdanju Croatia recordsa koji je od pet nominacija za nacionalnu diskografsku nagradu Porin osvojio Porina za najbolju skladbu. Unatrag nekoliko godina ovaj album najprodavaniji je album klasične glazbe u Hrvatskoj, čime je Papandopulo kvartet opravdao očekivanja: “Vrsnost izvedbi, neopterećeni šarm zvučanja saksofona kao i raznolikost pristupa kvartetu glazbala koja već svojom primjenom nerijetko upućuje na bogatstvo primjerice jazzističkoga idioma… nedvosmisleno upućuju na samopouzdanje i uvjerenje da će, posebno kod mlađih slušatelja, naići na zanimanje i razumijevanje. Upravo u tom kontekstu novoga, neopterećenoga i zvukovno poticajnoga valja pozdraviti ovo izdanje i poželjeti mu da uz eventualnu pedagošku namjenu ostvari i svoju nepobitnu estetsku svrhovitost.” (Zdenka Weber, klasika.hr)