Mladim glazbenicima 17 nagrada: osam prvih, šest drugih, dvije treće i Zlatna plaketa

programNa Završnom koncertu učenika glazbene škole mogao se vidjeti predan i kvalitetan rad kroz muziciranje odabranih učenika i po broju osvojenih nagrada. Diplome uspješnim učenicima i njihovim mentorima, između pojedinih točaka, uručila je ravnateljica Marina Kopri dok je profesorica solfeggia Kristina Brkić čitala njihova postignuća s regionalnih, državnih, međužupanijskih i međunarodnih natjecanja.

U galeriji fotografija možete vidjeti djelić atmosfere 

http://kontesadora.hr/galerija

 

Putovalo se u mnoga mjesta – u Zagreb, Veliku Goricu, Jastrebarsko, Osijek, Križevce, Bjelovar i Viroviticu. Našičku glazbenu školu predstavljali su učenici u disciplinama komorni tamburaški sastav, klavir, violina, rog i tamburaški orkestar.

Osvojeno je 17 nagrada: osam prvih (Helena Vulić po dvije 1. nagrade, Jana Krajačić, komorni sastav po dvije 1. nagrade kojeg čini devet tamburaša –  Božidar Černava, Luka Tomljanović, Katarina Vrekalović, Benjamin Čejka, Dino Drgalić, Luka Kolarić, Nina Vukmirović, Filip Kasapović i Petar Guljaš, zatim Vinko Balentić, Jakov Drozdek, Anja Ergović), šest drugih (Hana Knežević i Tereza Sabo po dvije 2. nagrade te Paula Bijuklić i Anja Ergović) i dvije treće nagrade (Jana Krajačić i Helena Vulić). Zlatnu plaketu “Tambura Paje Kolarića” osvojio je tamburaški orkestar sa 27 članova. Mladim glazbenicima bila je to prigoda za usporediti svoje glazbene mogućnosti s drugim sudionicima iz drugih županija.

Njihovi mentori su: Tatjana Pernicki, Ariana Škrinjar, Teodor Sucala Matei, Dean Kopri, Darija Vlajnić, Sanja Vazdar, Daniel Kopri i dirigentica Marina Kopri.

Na natjecanjima su sudjelovali najbolji učenici, ali svoj doprinos prepoznatljivosti škole dali su i ostali učenici na smotrama, na Danima škole, Glazbenom tjednu tj. gostovanjima u drugim glazbenim školama: u Valpovu, Slatini, Slavonskom Brodu, Belom Manastiru, Osijeku i naravno u Našicama.

Sva događanja smatramo velikim uspjehom i sjajnim rezultatom za mali grad kao što su Našice te bismo željeli što više djece uključiti u glazbeno obrazovanje jer glazba nam uljepšava život i prisutna je u svim trenucima našeg života. Pozivamo sve zainteresirane da dođu na upis za Glazbenu igraonicu i na prijemni ispit za Osnovnu glazbenu školu 15. i 16. lipnja od 17.00 do 18.00 sati.

program 2