IX. međužupanijska smotra mladih gitarista

Nikola Čeme, IX.smotra ,SL.BrodU Glazbenoj školi Slavonski Brod u srijedu, 13. travnja 2016., održana je IX. međužupanijska smotra mladih gitarista. Našu školu je predstavljao učenik 4. razreda  Nikola Čeme. Program koji je izveo pripremio je uz pomoć mentora Maria Huja, jedinog nastavnika gitare u glazbenoj školi „Kontesa Dora“ iz Našica.

Na ovogodišnjoj smotri sudjelovali su predstavnici gitarističkih odjela iz čak deset glazbenih škola – osim škole domaćina, u goste su došli učenici i njihovi nastavnici iz Slatine, Donjeg Miholjca, Pakraca, Valpova, Osijeka, Nove Gradiške, Požege, Virovitice i Našica. Smotra je započela  u 11 sati.

Prva smotra gitarista priređena je u Slavonskom Brodu 2000. godine, a budući da se održava bijenalno, riječ je o tradiciji koja kontinuirano traje već šesnaest godina. Glazbena škola dobila je vlastiti novi prostor 2005. godine na današnjem mjestu u brodskoj Tvrđavi.

Na lijepoj pozornici i moderno preuređenom starom zdanju, učenik Nikola Čeme je, na zadovoljstvo svog nastavnika, odsvirao program od dvije skladbe u B kategoriji veoma sigurno, s pravilnom dinamikom, napamet i bez greške.

Program:

  1. Napoleon Coste: Barkarola
  2. Fernando Sor: Etida op. 35 br. 8

Otkako je Osnovna glazbena škola „Kontesa Dora“ samostalna, a odjel gitare otvoren iste 2008. godine, naši učenici se redovito odazovu na ovu međužupanijsku smotru gitarista.Učenici gitarističkog odjela u klasi Maria Huja,  OGŠ Kontesa Dora, 2015.2016.

Nikola Čeme i nastavnik Mario Huj, 2016.-Sl.Brod Nikola Čeme, IX.smotra ,SL.Brod Nikola Čeme, IX.smotra, akustična proba, SL.Brod 2016. Nikola Čeme, uč.4.r.OGŠ na smotri 2016., Sl.Brod