II. koncert pod maskama

Autor fotografije: Ivan Čosić

Drugi Koncert pod maskama u glazbenoj školi održao se u petak, 24. veljače s početkom u 18.30 sati. U organizaciji Osnovne glazbene škole Kontesa Dora to veće su maštovite i zabavne maske izvele na različitim instrumentima seriozan program.

Zahvaljujemo se roditeljima i profesorima na trudu i hrabrosti kod maskiranja te za maštovit i zanimljiv odabir maski! Vidljivo je iz programa kako su najzastupljenije bile tambure. Solisti na bisernici ili braču uz glasovirsku pratnju profesora Miroslava Majića priredili su mogućnost saznanja kako tambura može biti ravnopravan instrument na kojem se mogu izvesti  tehnički zahtjevne obrade ili originalne kompozicije s bogatom dinamikom i agogikom … Udruživši snage zasvirale su tambure u duu, kvintetu i orkestru. Klavir, gitara, saksofon, truba i njihovi maskirani izvođači doprinijeli su raznovrsnosti programa. Posljednji na programu uz tamburaški orkestar nastupili su učenici solisti na bisernici i čelu, a vokalni solisti, jedni od najljepših glasova koji redovito nastupaju uz orkestar, bili su Helena Dadić i Mario Huj. Tradicionalno, teškim odabirom, najzanimljivije su maske darivane knjigom ili čokoladom, a svi sudionici pokladnim krofnama.

Ovaj su nastup učenici i njihovi mentori iskoristili za dodatno preispitivanje pred odlazak na  55. regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa (glasovir solo – Tereza Sabo i mentorica Sanja Vazdar, solo bisernica/brač uz pratnju glasovira – Luka Nađ, Toni Tomljanović, Tamara Stipić s mentorom Lakom Pavlekovićem te Luka Tomljanović s mentorom Deanom Koprijem i orkestar – voditelj Daniel Kopri i dirigentica Marina Kopri) koje će se održati u Jastrebarskom, Novskoj i Našicama.