Gostovanje tamburaškog orkestra, 12.02.2018. Županja, 51. ŠOKAČKO SIJELO

U okviru 51. Šokačkog sijela , u organizaciji KUU “Kristal-Sladorana” održana je Večer uz tamburu. Nastupio je Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaško društvo  “Dora Pejačević” iz Našica. U Županji nisu prvi puta na Šokačkom sijelu, ali iznova su svojim nastupom oduševili publiku i pokazali što se sve može izvesti na tamburi.

“Mi ovdje predstavljamo tamburu, naš nacionalni instrument i donijeli smo vam glazbene raznovrsnost. Izvodimo širok repertoar, od izvornih pjesma, a otišli smo  i u rock glazbene vode. Ljubitelji smo i takve glazbe, a sve  to mogu tambure uz bubnjeve i električnu gitaru. Nama to odgovara, a vjerujem i publici”, kazala nam je prof. Marina Kopri, voditeljica i dirigentica. Na koncertu su nastupili i solisti, profesori i učenici Glazbene škole, u čijim su izvedbama posjetitelji doista uživali.

Inače, Orkestar ima dugu tradiciju. Osnovan je 1989. godine. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja.

“Naši gosti iz Našica pokazali su svojim nastupom i nešto novo, drugačije, pokazali su da tambura doista može sve”, ustvrdila je po završetku Večeri uz tamburu Anica Baturina, predsjednica KUU “Kristal-Sladorana” i članica Izvršnog odbora Šokačkog sijala.

Program tamburaškog orkestra se sastojao od originalnih kompozicija J.Andrića, A.Markovića, Deana Koprija, P.Kolarića, Z.Šljiivca i obrada Daniela Koprija za vokalne i instrumentalne soliste. Izveli su nekoliko popularnih izvedbi: I see fire, Always on my mind, Yesterday, The Eye of the tiger, Hallelujah, Alone, Rijeka snova, a na bis Šostakovičev Valcer i Slavonsko kolo Presjekača.

Instrumentalni i vokalni solisti bile su učenice Lana Prišć, Nina Koljđeraj, roditelj Robert Dudjek, Helena Dadić i nastavnici Ivan Krajačić, Silvija Hrženjak, Kristina Brkić i Mario Huj. Ponovno se pokazalo kako nastavnički kadar škole sudjeluje aktivno te svojim izvrsnim interpretacijama i lijepim glasovima oduševljava prisutne. 

Dirigentica, Marina Kopri, ovim putem zahvaljuje Nikolini Pintarić – brač, Vatroslavu Katiću – bugarija, Draženu Koprivčiću – gitara, Renatu Hrkaću – gitara i Krunoslavu Mihaljeviću bubnjevi na ponovnoj suradnji.

više fotografija pogledajte u galeriji !!