117 nagrada odjela tambure od osnivanja 1989. godine

zlatna plaketaNa 39. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe (MFHTG), 22. svibnja 2016. u Osijeku, tamburaški orkestar od 27 tamburaša osvojio je Zlatnu plaketu “Tambura Paje Kolarića”. U organizaciji HRVATSKOG TAMBURAŠKOG SAVEZA U OSIJEKU nastupilo je 17 orkestara u Hrvatskom narodnom kazalištu kroz dva dana.

Učenici Osnovne glazbene škole i Tamburaškog društva “Dora Pejačević” Našice (Nikolina Pintarić, Marin Hasanović, Bruno Zahirović i Kristijan Rajs) natjecali su se u kategoriji A1 i osvojili 92,6 bodova. Vokalna solistica bila je učenica 2.razreda GŠ Franje Kuhača Osijek, nekadašnja učenica našičke glazbene škole, Stela Javorček. Sedamnaest orkestara je svojim maestralnim izvedbama pridonijelo velikoj kvaliteti i uspješnosti samog Festivala.


U današnje doba nije jednostavno baviti se ovim tipom tamburaške umjetnosti, stoga treba čestitati od srca i zahvaliti na trudu i naporu koji su uložili voditelji i učitelji tambure našičke glazbene škole i tako promovirali i afirmirali umjetničku tamburašku glazbu. Tamburaški odjel i dalje je na korist cijeloj tamburaškoj zajednici i njenom glazbenom pokretu koji već 170 godina raste i razvija se. Umjetnički put solo tambure i orkestralne tambure nije lagan, ali se učitelji u glazbenoj školi svim snagama trude učiniti ga boljim i postaviti ga na mjesto koje zaslužuje.

TAMBURE, hrvatsko sveto nacionalno glazbalo titra u našičkoj glazbenoj školi od 1989. godine. Stotine mladih dobilo je mogućnost graditi svoje emocije i životno iskustvo na gotovo svakodnevnim probama tamburaškog orkestra, na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, koncertima u različitim prigodama, putovanjima, nastupima po cijeloj Europi te muzicirajući s vrhunskim glazbenim umjetnicima i vokalno-medijski atraktivnim solistima Lijepe naše.

Generacije mladih tamburaša se smjenjuju, a smisao kroz 27 godina uspješnog djelovanja ovog orkestra od prvog dana njegovog utemeljenja glasi: „Glazba je drugo ime za ljubav“.