Žene u glazbi

U povodu 95. obljetnice smrti slavne skladateljice, a u sklopu 24. memorijala Dore Pejačević, naša Osnovna glazbena škola Kontesa Dora organizira dva koncerta pod zajedničkim nazivom “Biti žena skladateljica”.

Na prvom, “Žene u glazbi” nastupile su umjetnice iz Dubrovnika, violinistica Đana Kahriman i klaviristica Ivana Jelača. Koncert se održao u utorak, 16. siječnja 2018. u koncertnoj dvorani glazbene škole od 19 sati. Na programu su bila djela Dore Pejačević, Clare Schumann, Marie Theresie von Paradis te Fanny Mendelssohn.

Našička publika uživala je u koncertu, a mogla je pogledati i izložbu, životne putove gore navedenih istaknutih glazbenica čija je vrijednost bila rijetko priznata.

Prvi u nizu koncerata pod nazivom “Žene u glazbi”, a u čast Dore Pejačević, osmislila je klaviristica Ivana Jelača uz pomoć Udruge za promicanje izvedbenih umjetnosti “Sve je ostalo glazba” čija je i organizatorica.  Ivana Jelača održala je i predavanje u srijedu, 17. siječnja, za učenike i nastavnike naše škole, propitujući ulogu skladateljica i izvođačica kroz povijest.

Koncerti će se održati i u Zagrebu i Dubrovniku.