Zajednički koncert klavirskog odjela u Labinu, 13.i 14.svibnja 2016.

zajednički koncertUčenici klavirskog odjela naše glazbene škole boravili su dva dana u Labinu.
Domaćin im je bila Osnovna umjetnička škola Matka Brajše Rašana. Bio je to uzvratni susret. Poučno i zabavno, moglo bi se ukratko reći. Nakon uspješnog i lijepog zajedničkog muziciranja učenici su razgledali Stari grad Labin, muzej, rudnik, Rabac gdje su na rivi prisustvovali različitim glazbenim sadržajima na otvorenju  regate, te se vozili turističkim brodom.

Povremeno je bilo kišno, ali ništa nije poremetilo planirani sadržaj brižnih domaćina. Sedamnaest učenika pripremile su za nastup profesorice Sanja Vazdar i Darija Vlajnić, pročelnica klavirskog odjela. U pratnji učenika bila je i ravnateljica škole, Marina Kopri, koja je prije koncerta darovala fotografiju Dore Pejačević ravnateljici Meliti Lasek Satterwhite. Uzvratila je ravnateljica tradicionalnom keramičkom bukaletom za vino. Naši učenici su noćili u obiteljima učenika. Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima, jer je sve bilo u najboljem redu. Prijateljstva su se razvila. Po povratku prema kući, prošetalo se Riječkim korzom, pojeo sladoled i popila kava u pješačkoj zoni. Nezaobilazan je bio i McDonald’s!
Fotografija “naše” Dore trebala bi krasiti učionicu labinske škole i biti podsjetnik na budući susret škola i učenika – u Našicama.