Uvjerljivo najbolji!

opatija_2014 (12)U Opatiju, na 52.državno natjecanje učenika i studenata glazbe u disciplini KOMORNI SASTAVI, otputovalo je u petak, 5. prosinca 2014., devet  učenika glazbene škole u pratnji svojih profesora.
Nakon uspješnog regionalnog natjecanja u Bjelovaru, Opatija je mjesto susreta učenika i studenata iz cijele Hrvatske gdje već dugi niz godina i uvijek nove generacije ulažu trud i znanje pod vodstvom njihovih vrijednih pedagoga. Ove godine uspješni učenici su: LEONA ČAKIĆ – violina, PETRA STRAŽANČEK – bisernica, PETRA POTOLOVEC – bisernica, BRUNO ZAHIROVIĆ – brač, FILIP ĆURIĆ – brač, BENJAMIN ČEJKA – brač, TIHA ZUPČIĆ – brač, PETAR GULJAŠ – berde i FILIP KASAPOVIĆ – bugarija.
Mentor im je profesor DEAN KOPRI. Izveli su natjecateljski program: Adalbert Marković (obrada D.Kopri): Melodija i Dora Pejačević (obrada D.Kopri): Romanca iz Pet minijatura. Osvojili su sa 99,09 bodova 1. nagradu, a kao osvajači najvećeg broja bodova u svojoj kategoriji, i pravo sudjelovanja na Završnom koncertu najboljih.
Natjecali su se u prvoj kategoriji osnovnih glazbenih škola, 6. prosinca točno u podne, kao komorni sastav od 6 do 9 članova, u lijepoj koncertnoj dvorani hotela „Bellevue“. Organizatori i ovog državnog natjecanja su: MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA, AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE I HRVATSKO DRUŠTVO GLAZBENIH I PLESNIH PEDAGOGA.

Ovo je bila prilika da pokažu snagu svog mukotrpnog truda koji su svakodnevno ulagali od početka školske godine, jer je za uspjeh, osim talenta, potreban i rad. Samim time što su stigli do Opatije, sigurno su to i zaslužili po svim bitnim kriterijima po kojima se uspjeh ocjenjuje. Ta tri dana bila su ispunjena glazbom, zabavom i uživanjem: šetnje Lungomarem,  fotografiranjem, obilaskom sajma čokolade i centra Rijeke, plaža u Kostreni i gledanjem filma u CineStaru.
Za natjecanje učenike su pripremili učitelji individualne nastave: Andrea Kopri Lončarić, Daniel Kopri, Dean Kopri i Lovro Matošević.
Još pod dojmom ovog uspjeha svjesni smo kako je to odlična uvertira za 2015. godinu kada se obilježava 30 godina postojanja glazbene škole u Našicama i proslavlja 130. rođendan Dore Pejačević.

U Našicama, 8.12.2014.
Marina Kopri,prof.

Junaci nase skole 008