Uspješan komorni tamburaški sastav!

U organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP) održalo se 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe u disciplini KOMORNI SASTAVI, REGIONALNO NATJECANJE , u Bjelovaru, 9.11.2017.

Pod vodstvom mentora Deana Koprija  prijavljen je komorni sastav u I. kategoriji 6-9 članova. Natjecanje se održalo u Bjelovaru u četvrtak, 9. studenoga 2017. Tamburaški komorni sastav  osvojio je 1. nagradu s (tako visokih i neočekivanih) 99 bodova od 100 mogućih i time izborio odlazak na državno natjecanje u Zagreb.

Učenice i učenici  Luka Tomljanović, Marina Marenjak, Toni Tomljanović, Mihaela Suk, Tamara Stipić, Luka Mihalj, Ivan Vrekalović, Petar Guljaš i Matija Mitrić junaci su na početku ove školske 2017./2018. godine.

 

Izveli su slijedeći program:

  1. Newman, S. Flaherty (obr.D.Kopri): Once upon a December
  2. Marković: Dva prizora iz dječjeg svijeta

                         – Igra s loptom

Sastave su ocjenjivali članovi ocjenjivačkog suda u sastavu: Branko Mihanović, Jože Haluza, Xhevdet Sahatxhija.

Mentor Dean Kopri  je sa svojim učenicima izrađivao program od prvog dana nastave, a u dogovoru s njima pripremili su leptir mašne kao ovogodišnji “zaštitni znak”.

Čestitamo im  i želimo im da ponove ovaj uspjeh i na državnom natjecanju u prosincu mjesecu.  Podsjećamo kako je isti mentor, Dean Kopri, s učenicima (uvijek u različitom sastavu učenika), prošle godine na 54.natjecanju osvojili Oskar znanja kao prvonagrađeni komorni sastav 6-9 članova.