Uspjeh Tereze Sabo na međunarodnom natjecanju

Od 13. do 17. ožujka 2019. godine održavalo se 3. međunarodno natjecanje klavirista i puhača u Sremskoj Mitrovici pod nazivom “SIRMIUM MUSIC FEST 2019”.

Naša učenica  šestog razreda Tereza Sabo predstavljala je našu školu u disciplini klavir u III. kategoriji (učenici 5. i 6. razreda osnovne glazbene škole) 15. ožujka. Tereza je vrlo muzikalno i vješto odsvirala svoj program koji se sastojao od Troglasne invencije u g-molu J. S. Bacha, Mozartove sonate KV 284 i Debussyevog Sanjarenja (Rêverie). Konkurencija je bila iznimno jaka te je ocjenjivanje strože nego na ostalim natjecanjima. Stoga je Terezin uspjeh samim tim odličan – osvojila je II. nagradu s 90,00 bodova. Terezina mentorica je profesorica Sanja Vazdar.

 Grad Sremska Mitrovica je prekrasan mali secesijski gradić u kojem je jako dobro organizirano tako veliko natjecanje i koji se za nas pokazao vrlo uspješnim. Udruženje ,,Sirmium Gradus ad Parnassum’’ u saradnji sa muzičkom školom „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici  organizator je  ovog natjecanja.