Učenik Gabriel Bračko osvojio 1.nagradu na Internacionalnom festivalu harmonike i kamerne glazbe EUFONIJA, Novi Sad 2019.

Učenik Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Gabriel Bračko – harmonika, osvojio je prvu nagradu s 45,1 od mogućih 50 bodova  na 4.Internacionalnom festivalu harmonike i kamerne glazbe EUFONIJA u Novom Sadu 26. svibnja 2019.

            U ukupnom poretku od 11 natjecatelja u njegovoj kategoriji, Gabriel je zauzeo peto mjesto.

            Mentor je Novica Todić, prof.

ORGANIZATOR: Međunarodni festival harmonike i komorne glazbe “Euphonia” nastao je u želji da u našem gradu, Novom Sadu, stvori manifestaciju koja će okupiti mlade talentirane harmonikaše, eminentne glazbenike i pedagoge, koji služe za promicanje klasične umjetnosti za harmoniku i doprinose razvoju pozicije umjetnika na harmonici na međunarodnoj razini.

Festival uključuje tri segmenta: natjecateljski, edukativni (predavanja eminentnih ljudi iz svijeta klasične umjetnosti) i kulturni segment (večernji koncerti). Vrlo smo sretni i ponosni na činjenicu da vrhunski harmonikaši i pioniri umjetnosti za harmoniku prepoznaju festival Euphonia kao kulturnu i obrazovnu platformu koja prvenstveno služi promicanju umjetnika na harmonici, njihovom daljnjem obrazovanju i razvoju karijere.

Za tri godine postojanja uspjeli smo uspostaviti suradnju s renomiranim festivalom harmonika iz Pule (Hrvatska) na međunarodnoj promociji mladih harmonikaša.

Ove godine sastav žirija je sljedeći:

Mie Miki, Njemačka – predsjednik žirija

Zbigniew Ignaczewski – Poljska

Grzegorz Stopa – Austrija

Danijela Gazdić – BiH

Radomir Tomić – Srbija