Učenica Nuo Cheng na natjecanju mladih pijanista “Dora Pejačević” u Osijeku

U Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek u utorak, 23. travnja 2019., na prvom danu natjecanja u prvoj starosnoj A kategoriji do 11 godina natjecala se Nuo Cheng,  učenica 2. razreda OGŠ Kontesa Dora. Osvojila je III. nagradu s 85,40 bodova. Njena mentorica je profesorica Darija Vlajnić. To je prvi put u povijesti naše glazbene škole da sudjelujemo na  ovom elitnom EPTA natjecanju.

  1. EPTA međunarodno je natjecanje mladih pijanista koja od ove godine nosi ime jedne od naših najpoznatijih hrvatskih skladateljica, Dore Pejačević. Natjecanje se održava bienalno od 1999. godine. Ove godine je prijavljeno čak 49 natjecatelja raspoređenih u četiri starosne kategorije, a dolaze iz deset zemalja: Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovina, Slovenije, Srbije, Estonije, Italije, Rusije i Velike Britanije. Ocjenjivački sud čine eminentni pijanisti i pedagozi: Goran Filipec (Hrvatska), Ida Gamulin – predsjednica natjecanja (Hrvatska), Marco Giovanetti (Italija), Oliver Kern (Njemačka) i Natalia Trull (Rusija).

U kategoriji najmlađih, učenica Nuo ili Sindi, natjecala se uz ukupno 14 pijanista i zauzela je deveto mjesto i treću nagradu što je za pohvalu, jer su dodijeljene samo dvije 1., dvije 2. i pet 3. nagrada, a pet natjecatelja nije doseglo bodovanjem nagradu nego priznanje.

Profesorica klavira, mentorica Darija Vlajnić ovih je dana promovirana u zvanje savjetnice. Nalazi se na listi najboljih nastavnika u RH, onih koji svojom stručnošću i uzornim radom unapređuju nastavni proces i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Svečana promocija bit će upriličena 26. travnja 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu za 516 nastavnika, odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika na razini cijele Hrvatske.