Učenica Lana Prišć nastupila na “Književnoj večeri”

U srijedu, 24. lipnja 2019. Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice je u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja organizirala “Književnu večer”. Autorica magistra znanosti Vera  Erl   predstavila je svoju knjigu “Križ u polju”. Ravnateljica Knjižnice Silvija Šokić i ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak pozdravile su sve nazočne i predstavile gošću.

Glazbeni domjenak pružili su svojim zajedništvom profesor Dean Kopri kao pratnja na klaviru i njegova učenica Lana Prišć na bisernici. Izveli su skladbu Deana Koprija “U šapatu vjetra”.

Autorica Vera Erl je kroz predavanje govorila o procesu nastanka knjige “Križ u polju” u kojoj je pisala o Drenovačkim stradalnicima Drugog svjetskog rata, strahu koji ljudi proživljavaju te važnosti oprosta.

“Književna večer” provedena je u sklopu projekta “Zlatna dob za nove početke” u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice. Cilj projekta je aktivnije i brojnije uključivanje osoba starijih od 54 godine u aktivnosti na području kulture i umjetnosti. Organizacija je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.