Tamburaški orkestar nastupio u Arheološkom muzeju, Osijek

U utorak, 14. svibnja 2019. s početkom u 20 sati u Arheološkom muzeju Osijeka održan je prekrasan koncert učenika Glazbene škole Franjo Kuhač Osijek na kojem su kao gosti nastupili i tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaškog društva “Dora Pejačević” iz Našica. Izveli su tri skladbe pod dirigentskom palicom profesora Deana Koprija.

Program našičkih tamburaša:

 – Dijete sa zvijezda skladatelja Daniela Koprija

– Adalbert Marković: Ćaskanje za dvije voline i tamburaški orkestar. Solisti na violini su bili učenici GŠ Franje Kuhača Petra Sušić i Tin Reba, SŠ 3., u klasi Tomisla Hühna

– Tamburaške varijacije Deana K. Koprija.

 

 

 

Domaćini su nastupili s dva orkestra: Gudački orkestar osnovne škole i srednjoškolski gudački orkestar GŠ Franje Kuhača Osijek s dirigenticama Nensi Krupić i Josipom Erhardt.   

 

Voditelj orkestra profesor Daniel Kopri ostvario je suradnju ovih dviju škola već po nekoliko puta kada se pokazala potreba za instrumentalnim solistima.  Ovaj nastup bio je ujedno priprema za nadolazeće natjecanje – 42. međunarodni festival  umjetničke tamburaške glazbe Osijek (MFUTG 2019.) kada će se ove dvije glazbene škole ponovno udružiti.