Tamburaški orkestar na jubilarnom “Proljeću u Popovači”

TAMBURAŠKI ORKESTAR OGŠ Kontesa Dora i TAMBURAŠKOG DRUŠTVA “Dora Pejačević” Našice s vokalnim i instrumentalnim solistima nastupio je na jubilarnom 25. “Proljeću u Popovači”. U subotu, 5. svibnja 2018., po peti je put nastupio našički orkestar  u Domu kulture u Popovači. Kroz tri večeri, od 3. do 5. svibnja održali su se susreti zborova, folklornih skupina i tamburaških orkestara. Osim našičana nastupili su tamburaši iz Križevaca, Kutine, , Martinske Vesi, Popovače.

Osim orkestralnih djela izvele su se kompozicije s vokalnim i instrumentalnim solistima, ukupno 8 točaka: Krunoslav Mihaljević (nekadašnji učenik glazbene škole) – vokal, električna i akustična gitara, profesorica Kristina Brkić – vokal, učenica Nina Koljđeraj – vokal i nastavnik Ivan Šandor – violina. Program je osmislio voditelj TO Daniel Kopri. Dirigirala je Marina Kopri.

Voditelji TO su se radovali ponovnom susretu s organizatorom – Tamburaškim orkestrom Ratimir Joža Prosoli Popovača, njegovim predsjednikom Sašom Bočkorom, nekadašnjim predsjednikom Zdenkom Krnjićem i dugogodišnjim dirigentom orkestra Draženom Mlakarom. Radovali su se dobroj organizaciji, velikoj pozornici i mogućnosti da nova generacija tamburaša osjeti pravo tamburaško zajedništvo. Koncert je protekao u najugodnijoj atmosferi, sudeći po pljesku i podršci publike. Najzanimljiviji dio odigrao se poslije večere u holu Doma kada su naši učenici zasvirali “za svoju dušu” te se i plesalo kao i kod prijašnjih generacija (pamtimo!). Voditelji su se tome obradovali, jer su mislili kako to s ovim novim klincima više neće doživjeti …!!!

Pogledajte puno više fotografija u galeriji!!!