Tamburaški orkestar na 44. Festivalu u Osijeku

Osijek, 2. listopada 2021.

44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe (MFUTG) u organizaciji Hrvatskog tamburaškog saveza (HTS) Osijek održao se 2. listopada 2021. u revijalnom izdanju bez prisustva publike u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Nastupio je Tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora i Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ Našice. Učenici su bili smješteni u OŠ Antuna Mihanovića, a profesionalno audio-video snimanje orkestara održalo se u Dvorani doma Željezničar u Osijeku.

Orkestrom OGŠ Kontesa Dora i TD „Dora Pejačević“ Našice dirigirao je profesor Dean Kopri.

Solisti: Ivan Krajačić i Hana Knežević. Nezamjenjivu pomoć i podršku učenicima i naravno, ugađanje tambura, dao je profesor Daniel Kopri. U pratnji je bila ravnateljica škole Marina Kopri.

Program:

1. Dean Kopri: Legenda Ružice grada

2. John Williams, James Horner, Hans Zimmer, Klaus Badelt (u obradi Deana Koprija): SCENES FROM THE MOVIES (Indiana Jones, Braveheart, Star Wars, Harry Potter, Pirates of the Carribean)

3. Daniel Kopri: Zbilja ili San za klarinet, klavir i tamburaški orkestar

Zahvaljujemo se profesoru Ivanu Krajačiću, solistu na klarinetu i našoj nekadašnjoj učenici Hani Knežević, solistici na klaviru na ponovnoj uspješnoj suradnji. Diplomu Njikoševa biser grana (nazvana po osnivaču, pokojnom Juliju Njikošu) dobili su najmlađi tamburaši od svih orkestara, učenici Ante Stošić i Mihael Suk kao zalog za budućnost.

Kao i s proteklog Festivala, audio izvedbe našeg orkestra poslužiti će za izdavanje CD-a, a od video materijala napraviti će se emisije za digitalne platforme. Svaki je orkestar, od ukupno šest, po odrađenom snimanju dobio kao nagradu brač majstora Žmegača za uspješan nastup i sudjelovanje na 44. Festivalu. Dirigentu, orkestru i solistima uručene su Diplome, a svi učenici dobili su prigodne programske knjižice ovogodišnjeg Festivala.

Predsjednik Krešimir Račić: “Ovom prilikom bih se svima želio zahvaliti u ime Hrvatskog tamburaškog saveza što ste dio 44. Festivala. Bez vas Festival ne bi mogao biti ostvaren u ovim teškim vremenima za kulturu i umjetnost“.