Svirali smo Predsjednici Republike Hrvatske !

U povodu proslave Dana Osječko-baranjske županije u subotu, 2. lipnja 2018., je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana svečana sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije. Svečanoj sjednici uz brojne goste nazočna je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Nazočne je pozdravio i župan Osječko baranjske županije Ivan Anušić nakon čega je sve nazočne pozdravio predsjednik županijske Skupštine Dragan Vulin. Hrvatsku himnu otpjevali su članovi osječkog mješovitog pjevačkog zbora Lipa.

 Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović došla je i u Našice gdje su je dočekali građani ispred dvorca Pejačević. Osnovna glazbene škola Kontesa Dora upriličila je prigodni program za predsjednicu i njezinu pratnju. U Likovnom salonu ZMN tamburaški orkestar je prilikom njenog ulaska u Dvorac Pejačević  zasvirao Valcer D.Šostakoviča, u službenom dijelu Kompas za snove skladatelja Deana Koprija, a ispratili su je zvuci slavonskog kola. Orkestrom je dirigirala ravnateljica glazbene škole Marina Kopri, a prisutni su bili i voditelj orkestra Daniel Kopri i sam skladatelj Dean Kopri. Učenica i ujedno najmlađa članica orkestra Lana Prišć uručila je predsjednici uramljenu fotografiju Dore Pejačević te su se svi fotografirali za uspomenu. U spomen sobi Dore Pejačević je učenik 6.razreda, u klasi prof. Sanje Vazdar,  Mihael Ferčec  na Dorinom klaviru odsvirao predsjednici Dorin Impromtu. Bila nam je čast!

U programu je još nastupio mješoviti pjevački zbor HKD Lisinski. Predsjednica je sve pažljivo slušala te je zahvalila gradonačelniku i građanima na dočeku i programu u dvorcu Pejačević.  Predsjednica se sastala s gradonačelnikom Josipom Miletićem, predsjednikom Vijeća Stjepanom Pintarićem i ostalim predstavnicima Grada Našica. U njezinoj pratnji bili su pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, dožupan Goran Ivanović, županijski i gradski vijećnici te ostali dužnosnici. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Rukometni klub “Nexe” Našice i Školu rukometa.

Pogledajte fotografije u našoj galeriji!

FOTO Dragoljub Siljanoski