Sudjelovanje na „9. ŽUPANJSKIM GLAZBENIM VEČERIMA“

Naši učenici i njihovi mentori  odazvali su se pozivu glazbene škole iz Županje i nastupili su 9. listopada 2018. na prvoj večeri na kojoj su se predstavile osnovne i srednje glazbene  škole iz Vukovara, Vinkovaca, Osijeka, Našica i Županje. Uspješno su predstavili rad škole Josip Štefančić na bisernici uz mentora Matiju Medverca te Tara Vukoja na glasoviru uz mentoricu Sanju Vazdar.

Program:

Josip Štefančić, bisernica, 4. razred

  1. Zverjev (obr. N. Matulin): Mali rondo

Nastavnik: Matija Medverec

Korepetitorica: Sanja Vazdar

 

Tara Vukoja, glasovir, 5. razred

Dora Pejačević: Barkarola op.4

Nastavnica: Sanja Vazdar

 

„Županjske glazbene večeri“ pokrenute su idejom da se oda priznanje velikim glazbenim imenima – Srećku Albiniju, Meliti Lorković i Mladenu Pozajiću, koji su svojim glazbenim radom bili zapaženi po cijelom svijetu, a svoje korijene vuku iz Županje. Svojom upornošću i nadahnutim radom oni su i danas uzor mnogim umjetnicima.

Glazbene večeri organizirane su tako da traju kroz tri večeri uvijek istih datuma pa će tako biti i ove godine, 9., 10. i 11. listopada 2018.godine, kroz koje će nam se svojim programom predstaviti svi uzrasti glazbenika – od niže glazbene škole, preko srednje i fakulteta do već priznatih hrvatskih glazbenika.