Sudjelovali smo na 62.glazbenom tjednu

U Glazbenoj se školi Franje Kuhača Osijek od 16. do 21. travnja 62. put održava tradicionalna manifestacija Glazbeni tjedan. U tih će se šest dana održati sedam koncerata osječkih učenika te učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje, predstaviti će se više od 130 mladih glazbenika.

            U ponedjeljak, 16. travnja, od 16 sati nastupili su učenici naše OGŠ Kontesa Dora Lana Prišć i Luka Tomljanović uz mentora i korepetitora Deana Koprija. Bio je to koncert učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Pakraca, Požege, Slatine, Slavonskog Broda, Valpova, Vinkovaca, Vukovara, Županje i Osijeka.

Program:

– I.L. Kalinski (obr.S. Krajna):
            DVIJE BAGATELE – Stara priča                    Lana Prišć, bisernica, 2.razred

Uz glasovir: Dean Kopri

 

– F. Küchler (obr.S. Krajna):
            CONCERTINO u D-duru, op. 15
           
1.st. i 3. st.                                                     Luka Tomljanović, bisernica, 6.razred

Uz glasovir: Dean Kopri

 

“Glazbeni tjedan najstariji je i jedan od najznačajnijih godišnjih glazbenih događaja u glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek i na njega smo osobito ponosni. Prilika je to da učenici i njihovi nastavnici u nenatjecateljskoj i opuštenoj atmosferi srdačno pozdrave i poslušaju ponajbolje učenike prijateljskih glazbenih škola koje redovito sudjeluju na Glazbenom tjednu …” rekla je ravnateljica osječke škole profesorica Sunčana Bašić.