SIRMIUM MUSIC FEST 2021., V. međunarodno natjecanje, Sremska Mitrovica, Srbija

SIRMIUM MUSIC FEST 2021.,
V. međunarodno natjecanje, Sremska Mitrovica, Srbija – ONLINE
6. – 8. svibnja 2021.

Od 6. do 8. svibnja 2021. u Sremskoj Mitrovici održano je online 5. međunarodno natjecanje glazbenika “Sirmium music fest” u organizaciji Grada Sremske Mitrovice i Udruženja SIRMIUM Gradus ad Parnassum.

Profesorica Sanja Vazdar poslala je video zapise svojih učenika, uratke koje nije nimalo jednostavno snimiti u komadu, kako pravila nalažu (bez montiranja …).

Pogledajte rezultate učenika i mentorice:

  • Fran Zavada – solo klavir

1.nagrada s 96 bodova u Predkategoriji

  • Lejla Ćatić – solo klavir

3.nagrada s 85 bodova u II. kategoriji

  • Ema Korbar – solo klavir

3.nagrada s 85 bodova u III. kategoriji

  • Komorni sastav –

TRIO: Lana Prišć-bisernica, Filip Jurić-brač, Lejla Ćatić-klavir

1.nagrada s 98 bodova u I. kategoriji

Natjecanje je podijeljeno u četiri discipline: klavir solo, klavirski duo (četveroručno), puhački instrumenti (flauta, klarinet, oboa, saksofon, horna, truba, trombon, fagot i tuba), komorni sastavi (ansambli sastavljeni od 2 do 8 članova), a kao javna manifestacija mogu se prijaviti redovni i vanredni učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola te studenti muzičkih akademija.

Prihvatili smo, nastavnici i učenici su se odazvali, poslali video zapise i tako podržali organizatora koji kaže: „Bilo uživo ili online muziciranje ima  cilj, da nam podari lepotu zvuka kojoj ćemo da se radujemo. Ovo tegobno vreme neka bude iza nas i neka nas muzika uvede u odaje sreće. Ona je u svima nama kao što je i u njoj život naš.“