Regionalno natjecanje za solo puhače u Jastrebarskom

  1. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa – REGIONALNO – održalo se za disciplinu PUHAČI (drveni) u Jastrebarskom od 3. do 6. ožujka 2020. godine. Organizator ovog krovnog natjecanja je Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP). Našu školu predstavljali su slijedeći učenici solisti i njihovi profesori:

Lada Krajačić, 2. razred – saksofon, osvojila je 1.nagradu s 91,13 bodova u svojoj I.kategoriji i pravo odlaska na državno natjecanje. Pratila ju je na glasoviru Katarina Makević, a njen mentor je Ivan Krajačić.

Stjepan Vračarić, 2. razred – klarinet, osvojio je 2.nagradu s 89,75 bodova u svojoj I.kategoriji. Njega je također pratila na glasoviru Katarina Makević. Njegov mentor je Ivan Krajačić.

Iva Hlavati, 6. razred – flauta, osvojila je 2. nagradu s 89 bodova u II.kategoriji. Iva je nastupila uz pratnju na glasoviru profesorice Katarine Makević. Mantorica učenici je Ivana Sklepić.

Prijavu je podnijelo 69 glazbenih i plesnih osnovnih, srednjih škola i akademija od Dubrovnika do Vukovara i oko petsto sudionika. Cjelokupni program u svim kategorijama solističkih disciplina natjecatelji su izveli napamet te su vrednovani stručnim ocjenjivačkim sudom: Renata Penezić-predsjednica, Branko Mihanović, Bruno Philip, Nikola Fabijanić i Mykhaylo Kraynyk.