PROJEKT – PANONSKE DVORSKE PRIČE, NAŠICE

U  hotelu Park Panolija održan je 26. listopada 2021. prigodni program – KONCERT u sklopu međunarodnog projekta PANONSKE DVORSKE PRIČE.

Organizator je osječka udruga Oksimoron, suorganizator Osnovna glazbena škola Kontesa Dora, a partneri Zavičajni muzej Našice i Srednja škola Isidora Kršnjavog.

Profesorica Tatjana Ileš je voditeljica projekta PANONSKE DVORSKE PRIČE – EU Interreg projekt PArt Croatia /Promotion of Contemporary Art Across the Border/ –  projekta koji nas vodi preko pet dvoraca na potezu od Iloka do Varaždina, a preko Našica.

Ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak je, u uvodnom predavanju o znamenitim slavonskim obiteljima, s naglaskom na Pejačevićima i Našicama te slavonskim dvorcima, istaknula kako je naš kraj izniman po broju dvoraca. Na potezu Feričanci – Našice – Podgorač bilo ih je čak pet, a sada se, istaknula je sa zadovoljstvom, dva u Našicama i jedan u Feričancima obnavljaju.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici i profesori OGŠ odjela glasovira, gitare, klarineta, harmonike, tambure, a u književnom intermezzu učenici Srednje škole Isidora Kršnjavog.

Zahvaljujmo se svim našim mladim glazbenicima na hrabrom prvom ovogodišnjem izlasku pred publiku, na lijepim i dojmljivim izvedbama kao i njihovim mentorima i publici na podršci. Bilo je lijepo… Čestitke svima!

Zahvaljujemo se partneru na sudjelovanju – SŠ I. Kršnjavoga i učenicima 4.r. Dorijanu Sokolu i Ivi Sušak (nekadašnja učenica glazbene škole) i njihovoj mentorici prof. Mariji Pepelko. Recitirali su stihove Fabijana Brkića (nekadašnjeg učenika glazbene škole): Na Dorinom grobu i Zapis na brezovoj kori Anto Gardaša. Bilo je lijepo… Ponosni smo na sve učenike koji su prošli kroz našu školu…

Ravnateljica glazbene škole Marina Kopri i voditeljica projekta doc. dr. sc. Tatjana Ileš zahvalile su izvođačima i publici na sudjelovanju u projektu.

Tekst: Marina Kopri