Pijanistički koncert Konstantina Krasnitskog

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Kontesa Dora održao je  koncert pijanist Konstantin Krasnitski – pobjednik mnogih međunarodnih pijanističkih natjecanja. Sve nazočne na početku je pozdravila ravnateljica škole Marina Kopri istaknuvši posebno zadovoljstvo što je nakon gotovo 5 godina pokušavanja, ovo gostovanje ipak ostvareno.

Rođen u gradu Minsku u Bjelorusiji u obitelji profesionalnih glazbenika, prvu poduku iz klavira primio je od majke pijanistice Valentine Krasnitskaje. U dobi od samo 5 godina primljen je u Srednju specijalnu glazbenu školu za talentiranu i nadarenu djecu.

Koncertu su bili nazočni brojni učenici naše glazbene škole što je posebno obradovalo gosta. Naime, Konstantin Krasnitski bavi se pedagoškim radom i aktivno koncertira, docent je Bjeloruske državne akademije te izvanredni profesor Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te gostujući profesor Muzičke akademije u Zagrebu. Zahvaljujući njegovom dolasku u Osijek, utemeljio se studij klavira na Umjetničkoj akademiji, a mnogi njegovi učenici nagrađeni su na međunarodnim natjecanjima i festivalima.

Praizveo je nekoliko skadbi hrvatskih skladatelja Davora Bobića, Josipa Štolcera Slavenskog i Sanje Drakulić, a kada je izveo Kelemenov Tango na festivalu “Dani Milka Kelemena” u Slatini, sam skladatelj je bio toliko oduševljen i zadivljen, da je usred koncerta zamolio Krasnitskog da odmah ponovi izvedbu još jednom!