Pijanistica Iva Damjanovska ugostila učenicu Nuo Cheng

U petak, 1. listopada 2021., su u Našicama održani 27. Dani makedonske kulture, u organizaciji Zajednice Makedonaca u RH, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH.

U hotelu “Park Panolija”, u suradnji s Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice, održan je program “Večernje dvoumljenje” – stihovi i glazbena maštanja s nagrađivanom makedonskom pjesnikinjom i pijanisticom Ivom Damjanovski (Skopje) koju je predstavila prof. Julijana Mladenovska Tešija.

U glazbenom dijelu programa, uz Ivu Damjanovski, nastupila je i učenica Osnove glazbene škole Kontesa Dora Nuo Cheng pod mentorstvom prof. Darije Vlajnić. Dobrodošlicu u grad kulture zaželjela je svim prisutnima prof. Vlajnić, te kratko predstavila Nuo Cheng, našu dobitnicu Oskara znanja za 2021. godinu, koja je na klaviru mnogobrojnoj publici odsvirala Czernyevu skladbu Večer (Der abend).

Zahvaljujemo organizatorima na pozivu i lijepoj večeri – Silviji Šokić, ravnateljici Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice i Dragoljubu Siljanoski, predstavniku Makedonske nacionalne manjine OBŽ.