Obilježen Svjetski dan hrane

“Društvo “Našica djeca” Našice , Grad Našice i Dječje Gradsko vijeće Grada Našica  organizirali su obilježavanje Svjetskog dana hrane i Dječjeg tjedna prigodnom manifestacijom “Povrće i voće za svakoga tko hoće” u subotu 9. listopada. 

Manifestacija je održana u sjenici, na Trgu dr. Franje Tuđmana, a uz DND, Dječji forum, Dječje gradsko vijeće i Savjet mladih Grada Našica, u programu su sudjelovali učenici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Našičke mažoretkinje “Dora”, polaznici i odgojiteljice Dječjeg vrtića “Zvončić” te učenici i profesori Srednje škole Isidora Kršnjavog.

Voće i povrće blagoslovio je fra Petar Cvekan istaknuvši kako moramo biti zahvalni za hranu koju blagujemo. Organizatore, sudionike programa i publiku pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši kako Grad podržava rad s mladima, a osobito vodi računa o odgoju i obrazovanju te zdravom načinu života naših najmlađih sugrađana. 

Našu školu predstavili su učenici trećeg razreda na harmonici Bruno Blažević koji je odsvirao  Djevojački ples W.Bernaua i  David Amidžić poznatu narodnu Vehni,vehni fiolica. Naše vrijedne učenike  pripremio je njihov profesor Novica Todić.

Glazbeni program manifestacije organizirala je naša prof. i predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić koja se zahvalila  svim sudionicima na ovom lijepom događaju koji je okupio brojne sugrađane.

Tekst je napisala Darija Vlajnić.