Natjecanje za dva komorna sastava Osnovne glazbene škole Kontesa Dora je uspješno završeno

Učenici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, kao natjecatelji komornih sastava, sudjeluju na 56. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe sa tri komorna sastava, krovnom natjecanju glazbenih škola i akademija u RH. Organizatori natjecanja su  Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

1.

5.prosinca 2018. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu natjecao se prvi KOMORNI SASTAV u disciplini GLASOVIRSKI DUO u II. kategoriji. Učenice Gabrijela Vrbanić i Jelena Mataija osvojile su 3. nagradu s 94,98 bodova. Mentorica je Darija Vlajnić.

 

  2.   

6.prosinca 2018. u disciplini TRIO u I. kategoriji, učenici Luka Nađ na bisernici, Mihaela Suk na braču i Hana Knežević uz glasovir, osvojili su 2. nagradu s 96,40 bodova. Mentorica je Sanja Vazdar. Tehničku potporu kod ugađanja instrumenata dao je pročelnika odjela tambure, Daniel Kopri.

3.

7.prosinca 2018., u petak, natječe se tamburaški komorni sastav u disciplini 6-9 članova u I. kategoriji.

Učenici Marina Marenjak (bisernica), Toni Tomljanović (bisernica), Antun Ganzberger (bisernica), Mihaela Suk (brač), Božena Černava (brač), Luka Mihalj (brač), Ivan Vrekalović (brač), Matija Mitrić (bugarija) i Luka Baričević (berde) svoje bodove ćuti će u poslijepodnevnim satima. Mentor je Dean Kopri. Tehničku potporu dati će pročelnika odjela tambure, Daniel Kopri.

Tekst: Marina Kopri