Natjecanje Luke Tomljanovića, bisernica

Za predstavnika odjela tambure naše glazbene škole, na 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – DRŽAVNO, natjecanje se održalo se na Muzičkoj  akademiji u Zagrebu, 6. travnja 2017. oko 11.00 sati.

Učenik  LUKA  TOMLJANOVIĆ  natjecao se u disciplini SOLO BISERNICA UZ PRATNJU GLASOVIRA u III. kategoriji i osvojio je II. nagradu s  95,64 boda.

Njegov mentor je DEAN KOPRI, mag.mus.

Učenik je odsvirao program različit u odnosu na regionalno natjecanje po zadanoj kompoziciji:

  • Kopri: Na otoku ljubavi iz zbirke “8 minijatura za bisernicu i glasovir” (zadana)
  • Haydn (obr.S.Krajna): Mađarski rondo
  • Cossetto (obr.S.Krajna): Arioso

Na regionalnom natjecanju učenik se natjecao uz glasovirsku pratnju našeg profesora Miroslava Majića, ali na ovom državnom natjecanju korepetitor nije mogao pristupiti iz opravdanih razloga. Pri natjecanju je pomogao profesor Ivan Polić, korepetitor iz Glazbene škole Požega. Zahvaljujemo se profesorima Majić i Polić na profesionalnom odnosu i svesrdnoj pomoći.

Podsjećamo kako je odjel tambura na regionalnom 55. natjecanju, kao soliste na tamburi, imao ukupno 4 natjecatelja (Luka Nađ, Toni Tomljanović, Tamara Stipić s II. nagradama i Luku Tomljanovića s I. nagradom) te tamburaški orkestar koji je osvojio I. nagradu i time potvrdio iznimne rezultate ovog odjela i njihovih učitelja. Pridružiti treba i rezultate Tereze Sabo koja je na istom regionalnom natjecanju osvojila III. nagradu kao solista na glasoviru.