Natjecanje flautistice Ive Hlavati

Glazbena škola Josipa Hatzea pod pokroviteljstvom Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske organizila je  22. međunarodno natjecanje “Daleki akordi” koje su se održali  od 3. do 7. travnja  2017.  u Splitu i Kaštelima.

U Splitu su se natjecala 169 puhača, limenih (truba, trombon, rog, eufonij i tuba) i drvenih (flauta, klarinet, oboa i saksofon).

Našu glazbenu školu predstavljala je flautistica IVA HLAVATI, učenica 2. razreda te je osvojila

  1. nagradu s 43,43 boda .

Učenica Iva Hlavati natjecala se u 1. kategoriji, a pred stručnim žirijem izvela je slijedeći program:

  • J.Gossec : Tambourin
  • Janković: Suncokret, San (zadana kompozicija)
  • Pucihar : Cling-Clang On The Train

Učenicu je pripremila i uvježbala profesorica flaute Kristina Tomljanović, a nastupila je uz klavirsku pratnju prof. mentorice Darije Vlajnić.

Na ovom međunarodnom natjecanju  sudjelovali su mladi glazbenici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Italije, Danske i Mađarske u 6. kategorija po uzrastu.

Među velikim brojem kandidata iz puno većih škola i gradova, naša učenica Iva Hlavati  uz svoju prof. Kristinu Tomljanović  ponovno  je pokazala zavidnu razinu znanja i sposobnosti. Rezultat je to jako velikog rada, odricanja i entuzijazma nastavnika koji zna prepoznati talentirano i uporno dijete, motivirati ga i više mjeseci pripremati za natjecanje. Slobodno vrijeme našičani su iskoritili za druženje i obilazak znamenitosti grada Splita , te doživjeti tračak povijesti koji nudi ovaj grad.