Nastupili smo na dodjeli nagrade “Krunoslav Sukić”

Svečana ceremonija proglašenja dobitnika priznanja i nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” za 2019. godinu održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu u  Osijeku , 12. prosinca 2019. od 12 sati.

Osim mnogobrojnih gostiju i laureata bile su pozvane i polaznice prve Dorine  ljetne akademije  pod vodstvom prof. Biljane Urban kako bi uveličale svečanost. Uz Noru Gašparović,  učenicu Glazbene škole Franje Kuhača Osijek i Anu Šostar, studenticu MA Zagreb, na klaviru su nastupile i učenice OGŠ Kontesa Dora iz  Našica Nuo Cheng i Hana Knežević.

Nuo Cheng se predstavila publici sa Urbanovom kompozicijom Memory i  sa River flowsin you korejskog kompozitora Yirume. Hana Knežević izvela je Glinkine Varijacije na rusku narodnu temu i Urbanovu Mazurku „Dagmar“.

Na svečanoj ceremoniji prisustvovale su i njihove profesorice Sanja Vazdar, Darija Vlajnić, ravnateljica glazbene škole Marina Kopri i roditelji.  Zahvaljujemo se Biljani Urban na organizaciji nastupa. Nizozemski zamjenik, savjetnik gospodin Roderick Richter i voditeljica ceremonije, gospođa Katarina Kruhonja, strpljivo su se s nama fotografirali.

 

 

 

 

www. centar-za-mir.hr

nagrada@centar-za-mir.hr

http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek