Naši uspjesi na 2. klavirskom festivalu “Dolce piano”

U organizaciji Glazbene škole Valpovo/ Belišće pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo održao se u srijedu, 3. svibnja 2018., 2. klavirski festival pod nazivom “Dolce piano”. Festival je bio natjecateljskog karaktera.

Stručno povjerenstvo bilo je u sastavu: Vladimir Babin-izv. prof. Muzičke akademije Zagreb, Jelica Kuzmin-prof. savjetnica, Zdravka Tekić Dadić-prof. savjetnica i Tihana Ivanković-prof. savjetnica.  

Glazbenu školu Kontesa Dora iz Našica predstavljalo je pet učenika klavirskog odjela: Lucija Ivić i Mihael Ferčec iz klase profesorice Sanje Vazdar , Sara Humplik iz klase profesora Miroslava Majića te Nuo Cheng i Jelena Mataija iz klase profesorice mentorice Darije Vlajnić.

 

Uspješan nastup naših učenika rezultirao je nagradama.

Učenica Nuo Cheng osvojila je 1. nagradu u 1. kategoriji.

Učenica Sara Humplik osvojila je  1. nagradu u 2. kategoriji . Sari je ovo bilo prvo natjecanje.

Učenica Lucija Ivić osvojila je 2. nagradu u 3. kategoriji.

Učenica Jelena Mataija osvojila je 2. nagradu u 3. kategoriji.

Učenik Mihael Ferčec  osvojio je 1. nagradu u  6. kategoriji.

 

Nastupi učenika bili su na vrlo zavidnoj razini, a što su na samom kraju potvrdili članovi ocjenjivačkog suda uz čestitku svim učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima. Dvorana glazbene škole je cijeli dan bila popunjena radoznalim slušateljima, a hodnici i učionice škole vrvjele su glazbom, dječjim razgovorima, smijehom i dobrim raspoloženjem.

U prepunoj dvorani Glazbene škole, po završetku natjecanja, pročelnica klavirskog odjela prof. Tihana Ivanković, uz ostalo stručno ocjenjivačko povjerenstvo, uručila je svim natjecateljima i nastavnicima osvojena priznanja i poklone.  Zahvalila se na velikom odazivu i podršci glazbenim školama iz Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Valpova, Belog Manastira, Našica, Donjeg Miholjca i Đakova. Na kraju lijepog glazbenog dana prof. Vladimir Babin održao je zanimljivi edukativni koncert  koji  je svima  poticaj za daljnji rad.