NAŠI OSKAROVCI

Tamburaški orkestar je sudjelovao na snimanju glazbenog programa.

Oskar znanja, dodjela najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju, održat će se 24. rujna 2021. godine u 18 sati. Agencija za odgoj i obrazovanje priprema posebnu emisiju Oskar znanja posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2020./2021.

– link za prijenos https://m.youtube.com/watch?v=l8Y3hX2M5BU&feature=youtu.be

Nuo Cheng i Tamburaški orkestar dobitnici su Oskara znanja za osvojeno 1.mjesto na državnom natjecanju u školskoj 2020./2021. godini. Čestitamo!

Čestitamo Dariji Vlajnić i Deanu Kopriju, njihovim učiteljima i mentorima, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja, a koji će biti pohvaljeni za trud i rad s učenicima.

Učenica 4. razreda Nuo Cheng (solo glasovir) je na 59. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (uživo) osvojila 1. nagradu i 1. mjesto s ostvarenih 99,82 boda (DRŽAVNA PRVAKINJA).

Tamburaški je orkestar na 59. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (uživo) osvojio također 1. nagradu i 1. mjesto s 99,70 bodova (DRŽAVNI PRVACI).

Članovi orkestra: Toni Tomljanović, Lea Resler, Lana Prišć, Petar Palfi, Lucia Tavić, Ante Stošić, Ivor Papučić, Lana Majdenić, Mihael Suk, Hana Rilko, Anamarija Markovčić, Tara Rilko, Filip Jurić, Andrija Laslavić, Nina Papučić, Marta Blagojević, Toma Blagojević, Karlo Makaj, Luka Baričević, Ema Korbar – glasovir.

Dirigent Dean Kopri je pripremio natjecateljski program od dvije skladbe. U drugoj skladbi solistica na glasoviru je bila učenica 5. razreda Ema Korbar koju je pripremila njena profesorica Sanja Vazdar.

Tamburaški orkestar je pozvan na snimanje glazbenih točaka u Zagreb u STUDIO HANGAR. Snimili su dvije točke:

  1. Dmitrij Šostakovič (obrada Daniel Kopri): VALCER br. 2
  2. John Williams, James Horner, Hans Zimmer, Klaus Badelt (arrangement by Dean Kopri): SCENES FROM THE MOVIES (Indiana Jones, Braveheart, Star Wars, Harry Potter, Pirates of the Carribean)

Ove godine na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojio je 231 učenik, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja bit će nagrađena 86 učenika. Svakako valja spomenuti i njihove učitelje i nastavnike mentore, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja, a koji će biti pohvaljeni za trud i rad s učenicima.

U emisiji Oskar znanja predstavit ćemo najbolje učenike iz različitih škola u Hrvatskoj koji su nam ispričali svoju priču, što ih motivira, veseli, ljuti, kako se pripremaju za natjecanja, koji su im planovi… U programu će sudjelovati mladi glazbeni i plesni talenti, pobjednici državnog Natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa. U studiju će gostovati ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

– Nadali smo se da ćemo uživo ugostiti sve naše oskarovce, uručiti im nagradu koju su zaslužili svojim radom, talentom i zalaganjem. Zato smo odgodili dodjelu nagrade s lipnja na rujan, ali situacija je i dalje takva da smo se, nakon uspješno odrađene prve online dodjele Oskara znanja, odlučili i ohrabrili ponoviti i pripremiti emisiju posvećenu najboljim učenicima – istaknula je ravnateljica Agencije Dubravka Brezak Stamać.

Emisija će biti emitirati putem Youtube kanala i na Facebook stranici Oskar znanja.

Skulptura Oskara znanja, koja predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga, rad je učenice Chiare Cetušić iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba.

Skulpture i priznanja učenicima te pohvalnice mentorima bit će dostavljene poštom učenicima diljem Hrvatske u njihove matične škole.

– link za prijenos https://m.youtube.com/watch?v=l8Y3hX2M5BU&feature=youtu.be