Multimedijalna iluzija koja je ostaviti posjetitelje bez daha!

Najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“!

Dugoočekivani koncert pogledali su učenici glazbene škole, njihovi nastavnici i roditelji u nedjelju, 11. veljače 2018. godine, u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, svojevrsnu krunu projekta Oxygene započetog 2016. godine. Udaraljkaški ansambl SUDAR PERCUSSION je u sebi svojstvenom energičnom stilu izveo glazbu Jean-Michela Jarrea koja već četiri desetljeća oduševljava obožavatelje elektronske glazbe diljem svijeta.

Ukupno 61 putnik prvo je posjetio Muzej iluzija. Jedna grupa je sa zanimanjem pogledala eksponate i zadržala se duže od dogovorenog vremena dok je druga, po mišljenju ravnateljice, prebrzo “protrčala” kroz muzej. Prošetali smo se Ilicom, Mesničkom ulicom te Gričkim tunelom i fotografirali pred kazalištem i Muzičkom akademijom, a prije predstave smo se okrijepili u neizbježnom Mc Donald’su.

U 20 sati počeo je koncert koji je imao edukativni karakter, rijetko viđen na velikim pozornicama klasični udaraljkaški instrumentarij. Ovaj nesvakidašnji glazbeni događaj bio je  jedinstvena prilika da učenici upoznaju zvukom i vizualno UDARALJKE (marimba, ksilofon, vibrafon, timpani, zvona, bubnjevi, bongosi, konge, gong, činele i druge različite udaraljke). Uživali smo u energičnom koncertu  na način kako do sada nismo imali priliku vidjeti a ni čuti, jer smo pljeskali, plesali, bodrili, igrati se balonima-majčicom zemljom … Možda učenicima ovako atraktivno prezentirani program i instrumenti postanu inspiracija za neke njihove moguće nove glazbene izazove i osobnu kreativnost.

 Sudarova izvedba skladbe Oxygene IV dobila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima Sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju i tako napravio još jedan veliki iskorak u promociji udaraljki u Hrvatskoj. Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata je novi izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti.  Sudaru su se pridružiti veliki mješoviti zbor iz Brežica – Slovenija, Darko Sedak-Benčić na trubi i violinist, gost iznenađenja.U svom osebujnom stilu, takav izričaj uz posebne audio vizualne spektakularne efekte ne može nikoga ostaviti ravnodušnim te smo i mi uživali. Sudar je dvoranu pretvorio u multumedijalnu iluziju: www.sudarpercussion.com.

više fotografija pogledajte u galeriji!!!