Međunarodno natjecanje Mladi virtuoz u Beogradu

Međunarodno natjecanje Mladi virtuoz održava se u Beogradu od 22. do 28. svibnja. U petak, 25.5. u Beogradu održano je natjecanje klavirista za najmlađe . Našičku glazbenu školu Kontesa Dora predstavljala je sedmogodišnja učenica Nuo Cheng ,koja je postigla izvrstan rezultat. Kao najmlađa natjecateljica u 1.kategoriji , instrument klavir, osvojila je 1.nagradu i 1.mjesto sa maksimalnih 100 bodova po odluci četveročlanog žirija. Vrijednu i talentiranu Nuo pripremila je mentorica prof.Darija Vlajnić .

“Kroz igru i zabavu sa Nuo (Sindi) počela sam raditi kada je imala samo 6 godina.Prepoznala sam njen talent i upornost koja se pokazala već tijekom ove godine kada je upisala našu glazbenu školu. Uz veliku podršku njenih roditelja, kojima ovim putem još jednom čestitam, Sindi je u ovoj šk.godini osvojila 4. prve nagrade. Prvo njeno natjecanje bilo je u Novom Marofu, zatim u Virovitici, Belišću i  kao kruna svega ovo međunarodno natjecanje u Beogradu gdje je osvojila 100 bodova. Nastupala je i na Glazbenom tjednu u Belišću, a posebno zadovoljstvo nam je bilo pripremati se i nastupiti na Festivalu mladih pijanista u Varaždinu 20.i 21. travnja 2018.
U Beogradu pojedini članovi žiriji su nam osobno  došli čestitati te su Sindi i meni poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu , što će nam svakako  biti poticaj za daljnji rad. Veselimo se idućoj šk.godini jer je pred nama puno rada, putovanja i nadam se opet lijepih i uspješnih natjecanja”. 
Darija Vlajnić,prof.
Fotografije Darija Vlajnić